T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / BORNOVA - Ferit-Bahriye Ergil Ortaokulu

Sustainability: Learn, change, live - One future for all

Sustainability: Learn, change, live - One future for all

Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından yürütülmekte olan Erasmus+ Programı Okullar Arası Değişim Ortaklıkları (KA229) faaliyeti kapsamında 2020 yılı Teklif Çağrısı Döneminde İtalya koordinatörlüğünde sunulan 2020-1-IT02-KA229-079323_2 numaralı ve "Sostenibilità: impara, cambia, vivi - Un futuro per tutti" İngilizce ismi "Sustainability: Learn, change, live - One future for all"  başlıklı projemizin ortakları İTALYA, TÜRKİYE, POLONYA, YUNANİSTAN, PORTEKİZ VE İSPANYA dır. Projemiz  TÜRKİYE ULUSAL AJANSI  tarafından finanse edilmektedir.

Projemizin adı: "Sürdürülebilirlik: öğrenin, değiştirin, yaşayın - Herkes için bir gelecek". Parolamız "SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK", zorunlu olan "DÜNYAMIZI DÖNÜŞTÜRMEK" ve değişim okul olmadan gerçekleşemez.

Ağırlıklı olarak Gündemimizi 2030 Sürdürülebilirlik Küresel Hedefleri üzerindeki yansımalarından esinlenerek  "BİZLER NE YAPABİLİRİZ" diye çalışacağız. Konuya Avrupa'nın ilgisini çekmek ve iyi uygulamaların değişimi, aktif vatandaşlık eğitimi açısından yararlanmak istiyoruz. Bu yol, kültürlerimizin ortak yönlerini, dillerin çokluğunu, teşvik etmek için sosyal bütünleşme ile ilgili pedagojik çizgileri dahil etmeyi amaçlamaktadır.

Projemizin temel hedefleri şunlardır: Gezegenimizi etkileyen olayların nedenlerini bilmek ve çözüm stratejilerini belirlemek; bu nedenleri belirlemek için; çocuklar ve ebeveynler arasında sorun hakkında farkındalık yaratmak; bu sorunlara somut çözümler sunmak ve aramak; projenin uluslararası ekibini oluşturmak; Dil, BİT, Sosyal, Matematiksel, Bilim becerilerini geliştirmek; dezavantajlı öğrencilere daha fazla dahil olmak ve nihayet bir Avrupa kimliği yaratmaktır.

 

İNSTAGRAM : sustainability.izmir

Facebook         : sustainability: learn, change, live- a future for all

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 10.01.2021 - Güncelleme: 10.01.2021 17:39 - Görüntülenme: 305
  Beğen | 0  kişi beğendi