T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / BORNOVA - Ferit-Bahriye Ergil Ortaokulu

HERITAGE ICEBERG: past, present and future

HERITAGE ICEBERG: past, present and future

Avrupa Birliği Başkanlığımızca yürütülmekte olan Erasmus+ Programı Okullar Arası Değişim Ortaklıkları (KA229) faaliyeti kapsamında İtalya koordinatörlüğünde 2020 yılı Teklif Çağrısı Döneminde sunulan 2020-1-IT02-KA229-079026_2 numaralı ve "HERITAGE ICEBERG: past, present and future" başlıklı projemizin ortakları İTALYA, TÜRKİYE, BULGARİSTAN, MALTA, POLONYA, İSVEÇ tir. Projemiz TÜRKİYE ULUSAL AJANSI tarafından finanse edilmektedir.

Yeni teknolojilerin bu kadar hızla ilerlediği bir çağda yaşadığımızı düşünürsek, yeni medya araçlarından gelen etkileri ihmal etmeyi göze alamayız ve öğrencilerimizi kendimizin veya başkalarının kültürel miraslarını keşfetme yolculuğuna başlatma arzusunu aklımızda tutuyoruz. Öğrencilerin dil, iletişim gibi temel yetkinliklerinin yanı sıra geleceğimizi daha iyi planlamak için geçmişimizi yorumlama gibi becerilerini geliştirmeye yönelik faaliyetler düzenlemeliyiz, sadece telefon, bilgisayar ve hatta televizyon izleyerek bilgileri pasif bir şekilde özümsedikleri bir dönemde, Ne olduğumuzu bile bilmeden. Genellikle ortak geçmişimizi görmezden gelirler.

Çocuklardan kendilerine meydan okumalarını, farklı kültürleri ve mirasları keşfetmelerini ve karşılaştırmalarını, görüntüler veya filmler aracılığıyla kolayca elde edilen bilgilerden gelen rahatlık bölgesini terk etmelerini isteyeceğiz. Öğrenciler atölye çalışmalarına katılacak, binalar veya yapılar tasarlayacak, bunları karşılaştıracak ve sonuçlar çıkaracaklar Kültürel Miras ile ilgili yarışmalara katılacaklar. Böylece hayal güçlerini ve yaratıcılıklarını artırmak için potansiyellerinden yararlanacaklar. Aynı şey, kendilerini sanatsal olarak veya daha gerçekçi amaçlarla ifade etme yetenekleri için de geçerlidir. Bunu aklımızda tutarak, öğrencilerin beyninin derinlemesine anlama, hayal gücünden sorumlu ve yorumlayan gizli bölümünü keşfetmeye çalışacağız.

 

İnstagram adresi: heritage_iceberg

Facebook adresi: Heritage iceberg:past,present and future

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 10.01.2021 - Güncelleme: 10.01.2021 17:31 - Görüntülenme: 309
  Beğen | 0  kişi beğendi